Wat wil je nu eigenlijk?

Je wist het al van jongs af aan. Of misschien juist niet en ben je er pas in het laatste jaar van de middelbare school over na gaan denken. In ieder geval, je hebt een keuze gemaakt en er tot nu toe geen seconde spijt van gehad: verpleegkunde, dat was het!

Afgestudeerd

En daar sta je dan, je diploma HBO-V in de hand, je felbegeerde speld op je mooie jurk of jasje en uiteraard de bloemen van iedereen, die samen met jou dit moment wil vieren! Je bent klaar en nu gaat het echt beginnen, je mag het beroep gaan uitoefenen waar je zo bewust voor hebt gekozen. Je hebt inmiddels ook de nodige ervaring opgedaan als stagiaire en dat is je prima bevallen. Aan de slag dus!

Maar….

Je hebt je opleiding afgerond en je hebt je stages gelopen, en daarmee heb je ook ervaren hoe breed het beroep van verpleegkundige is en hoe ontzettend veel verschillende mogelijkheden er zijn! Dus zul je moeten kiezen: wáár ga je starten en al die kennis en vaardigheden inzetten? Maar… beschik je wel over voldoende kennis en vaardigheden om als professional aan het werk te gaan? En hoe weet je in welke richting je je wilt specialiseren? Geruststelling: ja, je hebt voldoende kennis en vaardigheden om in een professioneel team mee te draaien. En ja, je zult er achter komen, dat er inderdaad nog heel veel te leren valt, maar dat is niet erg.

HBO-V Trainee!

En die keuze wáár of in welke functie je gaat starten, kun je uitstellen: je kunt als HBO-V Trainee als volwaardig HBO-V verpleegkundige aan de slag zónder direct een keuze te maken. Je gaat in 2 jaar tijd aan het werk bij 3 of 4 verschillende onderdelen van een zorginstelling, zodat je zelf kunt ervaren wat het inhoudt en waar jij je prettig bij voelt. En daarnaast krijg je veel trainingen, die je helpen om heel snel je weg te vinden én door te groeien naar de functie, die echt bij jou past. Dus: Wat wil je nu eigenlijk? Gewoon, een baan als verpleegkundige? Of een vliegende, maar gecontroleerde start naar de baan van je dromen?

Sannie Wijland is oprichter van High Select, dé aanbieder van Management Traineeships. Daar is sinds kort het HBO-V Traineeship aan toegevoegd en in deze blog vertelt ze daarover.

Neem contact met ons op

vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op

Zoeken...